Známky v notýsku

22.10.2014 19:16

V září po třídní schůzce jsem tady psala, že minimálně do listopadu jinou známku než jedničku v Notýsku nenajdete. Je sice teprve konec října, ale v některých Notýscích se objevily první dvojky z českého jazyka...Paradoxně je to proto, že "liščí" třída se mi jeví jako hodně šikovná :-)

Tak proč ty dvojky? Vezmu to trochu oklikou - většina vás rodičů se s genetickou (hláskovou) metodou čtení setkala poprvé. Nemáte (a ani nemůžete mít) zkušenosti s tím, jestli to, co vám dítě doma předvádí, je dobře, nebo špatně. Jak už jsem psala v minulém článku, naprostá většina dětí už hezky čte po písmenkách a skládá slova dohromady. Ale úplně všem to ještě nejde. Takže ty jedna mínus či dvojky jsou jakousi zpětnou vazbou pro vás, že dítě sice ví, jak na to, ale je třeba trošičku více doma procvičovat. Pokud se vyskytne zásadnější problém, píšu vzkaz.

Dnes při hodině čtení jsem si uvědomila, že některým z vás by možná přišel vhod jakýsi návod, jak vlastně při domácím procvičování čtení postupovat. Během víkendu sepíšu pár rad a doporučení, případně pokud byste měli zájem, můžeme se domluvit na ukázkové hodině, ve které bychom vám s dětmi předvedli některé činnosti, které pak můžete použít i doma.