Lesní učení

17.10.2017 20:29

V posledních dnech to liščata táhlo ven a není divu - komu by se chtělo sedět ve škole, když sluníčko tak krásně svítí a ještě i hřeje? Učivo přírodovědy (Ekosystém les) nám trochu nahrálo, a tak jsme se dnes vydali za učením do lesa. Povídali jsme si o lesních patrech, učili jsme se poznávat stromy podle listů a podle kůry, vyprávěli jsme si o významu lesa pro krajinu. K tomuto tématu liščatům připomínám loni zhlédnutý animovaný film Muž, který sázel stromy.

Po procházce doplněné o sbírání přírodnin a po vyplnění pracovních listů jsme hodinu přírodovědy vystřídali tělocvikem na workoutovém hřišti. 

V plánu byla i výtvarná výchova, bohužel náš pokus o land art zhatil vítr. Barevné listy i ostatní přírodniny rozfoukával přímo pod rukama, takže jsme to po pár minutách vzdali.

Pobyt na čerstvém vzduchu liščata pořádně utahal a vyhladověl, takže jsme se všichni už těšili na oběd i na odpočinkovou poslední hodinu. Po návratu do třídy nás však čekalo překvapení - zmizely nám lavice a židličky! Naštěstí ne natrvalo, ale jen na odpoledne, půjčili si je totiž organizátoři Dne mazlíčků :-). Unavená liščata se tedy natáhla na koberec a při dočítání naší první letošní knihy na pokračování se dokonce jednomu lišákovi a jedné malé lištičce podařilo usnout.

Nakonec jsme se ještě zašli podívat i na probíhající výstavu zvířecích mazlíčků, kde jsme měli taky jednoho zástupce - Katku a její morče.

Den lesního učení se myslím vydařil a liščatům jen připomínám: nezapomeňte do pondělka dopsat, dokreslit a dolepit pracovní listy!